Skoči na glavno vsebino

29. november 2019  je bil za našo šolo prav poseben in svečan dan. Že 10. leto zapored je potekala dobrodelna prireditev, s katero zbiramo sredstva za Šolski sklad, letos pod naslovom Od šole začete do valete. Nastopilo je vseh 392 učencev, pridružilo pa se nam je tudi nekaj bivših učencev, ki še naprej razvijajo svoje talente. Navdušili so nas s svojimi nastopi. Doletela pa nas je prav posebna čast. Ponosni smo, da je prireditev obiskal predsednik države Borut Pahor in nam na začetku namenil nekaj besed.

V prvem delu prireditve so nastopili bivši učenci, ki se še vedno glasbeno ali plesno udejstvujejo. Manjkala pa ni niti gledališka uprizoritev. Prireditev je otvorilo Gledališče Mozirsko v sodelovanju s KD Lepa Njiva. Na hudomušen način so prikazali svoje spomine na prvi šolski dan, šolo v naravi in valeto. Prvo glasbeno točko so izvedli  Pvaninski abuhi s pesmijo Tvoj junak. Za njimi je zapela Iza Leskovšek, ki s pianistom Jakobom Zlatinškom sestavlja duet Younite, predstavila pa sta pesem Junija. Svojo pesem Le ti to znaš je zapela Sara Lamprečnik, Veronika Steiner pa je s svojo zasedbo Parvani Violet zapela pesem Ne bodi kot drugi. Nastopila je še glasbena zasedba bivših učencev naše šole, ki so še danes dejavni v Glasbeni šoli Nazarje, s pesmijo Savinjska dolina. Plesne nastope pa sta otvorila Manca Zaluberšek in Anže Finkšt, ki sta še nedolgo nazaj bila stalnica naših prireditev. Z izraznim plesom nam je popestrila večer Tjaša Šuligoj. Nekaj naših mam pa se je predstavilo v plesni skupini Ex migice.

V drugem delu prireditve pa smo nastopili še sedanji učenci Osnovne šole Mozirje. Najprej so učenci prve triade zaplesali na pesem iz animiranega filma Moana. S pesmijo so se predstavili tudi vsi trije naši pevski zbori. Skupina učencev je na zvočne cevi zaigrala pesem Tetris, Aleksander Stenšak in Lan Ujčič Vrhovnik sta nastopila v duetu trobent. Učenci tretje triade so plesali na pesmi Queenov, Kaja Dekić pa je s soplesalcem Jakom Bračkom zaplesala sambo in angleški valček.

Dostopnost