Skoči na glavno vsebino

Letošnji dan slovenske hrane, 15. november, bomo na OŠ Mozirje obeležili z izvedbo Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Na OŠ Mozirje bomo v ta namen pripravili zajtrk (domač kruh, med, maslo, mleko in jabolko).

Otroke, mladino in širšo javnost seznanjamo o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil oziroma živil, ki so pridelana oziroma predelana v Sloveniji, pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki. Poleg ozaveščanja otrok in mladine o pomenu hrane iz bližine in njenih prednosti pred hrano, ki ima za seboj na stotine kilometrov, se letos zahvaljujemo s sporočilom: “Hvala za naš super zajtrk!” Radi bi se zahvalili vsem našim kmetijam, kmetijskim in živilskim podjetjem ter zadrugam, ne samo za zajtrk, ampak za vso hrano.

Blaž, vodja prehrane

Orodna vrstica za dostopnost