Skoči na glavno vsebino

Naslov Alyine pesmi »Srce za srce« je bil letošnji slogan velikega dobrodelnega koncerta, ki ga je v četrtek, 23. novembra 2017,  OŠ Mozirje pripravila v sodelovanju s pevko Alyo. Naša bivša učenka se je vabilu z veseljem odzvala, svojemu honorarju pa so se odrekli tudi ostali nastopajoči.

Za glasen bobnarski uvod v koncert so poskrbeli tolkalci OŠ Mozirje z imenom Ajmer bend, pod vodstvom gospe Rozike Kanjir, na pravih bobnih pa jih je spremljal Matija Marolt. Alya je napolnjeno Športno dvorano Mozirje navdušila s petjem svojih uspešnic. K sodelovanju pa je povabila še nekaj drugih izvajalcev. Na odru se ji je pridružil ansambel Golte, ki je sicer že stalnica naših prireditev, nato pa še vsi trije šolski pevski zbori, učenki Špela Irman in Nika Jevšnik, vsi pod vodstvom gospe Lijane Blagovič.

Alyinemu vabilu se je odzval tudi Isaac Palma, ki se nam je predstavil s svojo zmagovalno pesmijo Če te kdaj spustim.  Za smeh pa je poskrbel  Uroš Kuzman, stand-up komik, ki je s svojimi šalami nasmejal vso dvorano. Glasbene točke so popestrili  plesalci plesne skupine Migaj, pod vodstvom gospe Mojce Štancar.

Tudi letos so v zaključni točki nastopili vsi učenci, prav tako tudi učitelji. Zaplesali so na Alyino pesem Brazil ter tako zaključili veliki dobrodelni koncert.

Po koncertu smo pripravili že tradicionalni sejem drobnih daril in dobrot, izkupiček od prodaje vstopnic in sejma pa bo namenjen izgradnji šolske knjižnice ter premostitvi arhitekturnih ovir za invalide na šoli.  Obiskovalci so ponovno dokazali, da so dobrodelni in odprli »srce za srce«.

Urška Kočevar, prof.

Dostopnost