Skoči na glavno vsebino

V sodelovanju z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje je letos že četrto leto zapored potekal natečaj za devetošolce ‘Ustvarjajmo v tujem jeziku’. Letos je na temo ‘Ljubo doma, kdor ga ima’ v obliki filma, proze in poezije ustvarjalo 11 učencev in učenk iz OŠ Mislinja, OŠ Šalek, OŠ Frana Kocbeka Gornji Grad in pa dve izvrstni učenki naše šole- Glorija Mikek s kratkim proznim delom Finally home, ter Maja Polak s poezijo Music is my home.

V četrtek, 23. 3. 2017, so mladi ustvarjalci na Gimnaziji Velenje predstavili svoje najbolje ocenjene prispevke iz vsake kategorije. V domiselnih in doživetih predstavitvah so pokazali izjemen občutek za jezik in s tem navdušili vse prisotne in si prislužili lepe knjižne nagrade.

V drugem delu srečanja so se pod vodstvom angleškega naravnega govorca Bena Asha, ki poučuje na Gimnaziji Velenje, prepustili zabavni jezikovni delavnici z raziskovanjem različnih teorij zarot.

Pohvalo si zasluži tudi učenec Timon Povše Tasić, ki je z ubrano melodijo na kitari ustvaril prijetno glasbeno spremljavo recitaciji Maje Polak.

Veronika Fürst Ažman

 Mentorica natečaja na OŠ Mozirje

Dostopnost