Raziskujte z nami – Noč ima svojo moč – petek 27. 11. 2020

VABILO
‘Noč ima svojo moč’ 2020
petek, 27. novembra 2020

www.nocmoc.eu

Ste vedoželjni? Je vaša radovednost brez meja? Radi eksperimentirate? Vas zanima kaj vse počnejo znanstveniki? Bi radi vedeli in videli kaj se dogaja v raziskovalnih ustanovah?

Potem vas vabimo, da se nam pridružite na vseslovenskem projektu ‘Noč ima svojo moč’.

Letošnja Evropska noč raziskovalcev ter s tem projekt ‘Noč ima svojo moč’ 2020 se prilagajata s pandemijo povezanim razmeram.

Osrednja prireditev se je zamaknila na petek, 27. novembra, glavnina dogodkov pa bo potekala na daljavo.

Čakajo vas spletne dogodivščine, eksperimentiranje, klepet z raziskovalci, ogledi raziskovalnih ustanov, predavanja, pa razstave in celo virtualni koncert!

 

Na že tradicionalno Evropska noč raziskovalcev se širom Evrope za en dan v letu na široko odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi širši javnosti predstavile poklic in življenje znanstvenika.

Dajte svoji radovednosti duška in se nam pridružite.
Z vašo vedoželjnostjo bo imela NOČ še večjo MOČ!

Vstopnine ni!

Podrobnosti o dogajanju najdete na povezavi: https://www.nocmoc.eu/

V okviru projekta ‘Noč ima svojo moč’ smo pripravili tudi učne predloge za nekatere šolske predmete, ki se navezujejo na letošnje raziskovanje v okviru predhodne aktivnosti Znanost za državljane. Raziskujemo zdravje dreves divjega kostanja.

Veseli bomo, če boste učne priprave umestili med svoje aktivnosti tega raziskovalnega dne in jih uporabili delno ali pa v celoti.

Učne predloge se nahajajo na povezavi: https://api.he.si/odlozisce/raziskujte_z_nami/

Vabljeni k raziskovanju v petek, 27. novembra 2020, v okviru projekta ‘Noč ima svojo moč’!

Z lepimi pozdravi,

konzorcij partnerjev ‘Noč ima svojo moč’.

Učinkovito učenje pri šolanju na daljavo – brezplačni webinar

Spoštovani starši,

letošnje šolsko leto je precej nenavadno.  Že dober mesec izvajamo pouk na daljavo. Kljub temu, da smo na tak način dela letos vsi bolje pripravljeni in mnogo bolj vešči uporabe spletnih učilnic in videokonferenc kot v spomladanskem času, je delo izjemno naporno in pred nas postavlja številne dileme.

Zavedamo se, da se v tem času tudi vam staršem odpirajo številna vprašanja in da se mnogokrat znajdete v stiski. Zato vam namesto strokovnega predavanja, ki je bilo načrtovano za mesec november, v pomoč in podporo ponujamo spletno izobraževanje na temo Učinkovito učenje pri šolanju na daljavo.

Tečaj bo izveden jutri, v petek, 27. 11. 2020, ob 18.00 uri.

Vsebino tečaja si lahko ogledate na tej povezavi. Na tečaj pa se lahko brezplačno in brez obvez prijavite tukaj.

Vabljeni!

Andreja Hramec, ravnateljica

Prehrana v šoli po jesenskih počitnicah

Spoštovani starši,

po odredbi MIZŠ bomo v torek, 10. novembra 2020, pričeli s pripravljanjem kosil za učence in zunanje abonente, ki bi to želeli. V prvi vrsti bo topel obrok namenjen vsem tistim učencem, ki imajo v celoti subvencionirano prehrano, torej so upravičeni do BREZPLAČNEGA KOSILA. Ker pa šolska kuhinja omogoča pripravo večjega števila kosil, bomo možnost prevzema toplih obrokov ponudili tudi ostalim učencem ter zunanjim abonentom.

Prevzem obrokov bo možen vsak dan med 13. in 15. uro pri vhodu v kuhinjo. Prevzemnik obroka je lahko učenec, starš, skrbnik ali druga oseba, ki jo navedejo starši. Priporočljivo je, da ima prevzemnik obroka 2 kompleta prenosne posode, ki ju ob prevzemu kosila zamenja. Prenosne posode dostavite pred vhod kuhinje v ponedeljek. V primeru, da nimate prenosne posode, je možno dobiti kosilo v embalaži za enkratno dostavo obrokov. Naročite lahko tudi več kosil. Cena znaša 2,30 € (1. do 5. razred), 2,70 € (6. do 9. razred), 4,35 € (zunanji abonenti). V primeru, da prevzamete kosilo v embalaži za enkratno uporabo, je cena kosila 2,50 € (1. do 5. razred), 2,90 € (6. do 9. razred) in 4,55 € (zunanji abonenti).

Vsem, ki ste upravičeni do BREZPLAČNEGA KOSILA in le tega niste zmožni prevzeti v šoli, bomo IZJEMOMA organizirali dostavo na dom. Prosim, da to možnost v obrazcu označite, vendar upoštevajte, da so možnosti dostave resnično omejene, saj šolski kombi in oprema nista prirejena za tovrstno dostavo.

Ker je časa za pripravo in organizacijo malo in je potrebno hrano naročiti, vas prosim, da najkasneje do ponedeljka, 9. novembra, do 8. ure zjutraj izpolnite  obrazec na povezavi ali pokličete v tajništvo šole (03 839 27 30).

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav.

Andreja Hramec, ravnateljica

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc48_fJvLaLFHE7uBtUG84UsH07Iz5ksX05HJUP1pbEM2jcpA/viewform?usp=sf_link

Šolanje na daljavo po počitnicah

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je danes izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno resne epidemiološke situacije določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo za vse učence izvajalo na daljavo.

Na daljavo bomo izvajali obvezni in razširjeni program. Dejavnosti bodo potekale preko spletnih učilnic in videokonferenc. Učitelji pa bodo z vami komunicirali preko elektronske pošte in telefona.

 

                                                                                                             Andreja Hramec,

                                                                                                                 ravnateljica

Podaljšane počitnice

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Za nami je teden jesenskih počitnic, ki jih bomo na osnovi odločitve MIJZ in vlade RS podaljšali za teden dni, do 8. 11. 2020.

Uživajte v prijetnih jesenskih dneh in pazite nase.

V upanju, da se čim prej srečamo v šoli, vas lepo pozdravljam.

                                                                                                             Andreja Hramec,

                                                                                                                 ravnateljica

Izobraževanje na daljavo

Spoštovani starši!

Učenci od 6. do 9. razreda se bodo v tednu od 19. 10. 2020 do 23. 10. 2020 izobraževali na daljavo.

V tem tednu bomo izvajali obvezni program, dodatno strokovno pomoč in učno pomoč učencem z odločbami. Pouk bomo izvajali po urniku, v spletnih učilnicah in videokonferencah.

Vse informacije in kode za dostop do spletnih učilnic so učenci dobili od učiteljev, ki jih poučujejo, in računalničarja.

V primeru težav pri delu z računalnikom ali z delovanjem interneta, lahko pokličete gospoda Boruta Lončarja na telefonsko številko 065 556 731.

 

Učenci od 1. do 5. razreda se bodo v tednu od 19. 10. 2020 do 23. 10. 2020 izobraževali v šoli.

Pouk za vse razrede bomo začenjali 1. šolsko uro (ob 8.20) in bo potekal po urniku. Organizirano bo jutranje varstvo in podaljšano bivanje. Poskrbljeno bo za prehrano otrok.

V tednu od 19. 10. 2020 do 23. 10. 2020 ne bomo izvajali interesnih dejavnosti in neobveznih izbirnih predmetov.

Na šoli bomo izvajali potrebne higienske ukrepe. Prosimo, da otrokom zagotovite maske, ki jih morajo na osnovi sklepa vlade RS vsi učenci obvezno uporabljati v skupnih šolskih prostorih in na šolskih prevozih.

O vseh morebitnih spremembah ali ukrepih  vas bomo obveščali preko šolske spletne strani ali po elektronski pošti.

Zahvaljujemo se vam, da z odgovornim ravnanjem prispevate k omejitvi širjenja bolezni. V želji, da ostanemo zdravi in se po jesenskih počitnicah vsi vrnemo v šolske klopi, vas lepo pozdravljam.

 Andreja Hramec,

ravnateljica

 

Obvestilo – plačilni rok

Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Ur. l. RS, št. 49/20 (ZIUZEOP) v 82. členu določa plačilne roke, kadar je upnik javni organ:

»Ne glede na 10. člen Zakona o preprečevanju zamud pri plačilih (Uradni list RS, št. 57/12; v nadaljnjem besedilu: ZPreZP-1) je plačilni rok 60 dni v primeru, ko je upnik javni organ iz prve, druge ali tretje alineje drugega odstavka 6. člena ZPreZP-1, dolžnik pa je subjekt zasebnega prava. Ta rok za plačilo velja še eno leto po razglasitvi konca epidemije.«

To pomeni, da se 60 dnevni plačilni rok upošteva za račune izdane do enega leta po razglasitvi konca epidemije, kar pomeni do vključno maja 2021.

Na računih, ki jih boste prejeli v tem obdobju, bo valuta 60 dni od datuma izstavitve računa. Tudi trajniki bodo vnovčeni na dan zapadlosti računa, to je 60. dan od izstavitve računa, kar konkretno za obračun meseca septembra 2020 pomeni 29. 11. 2020.

Za dodatne informacije lahko pokličete v računovodstvo, na tel. št. 03 839 27 44.

Spoštovani starši!

NIJZ je v petek, 28. 8. 2020, v popoldanskem času na svoji spletni strani objavil NOVA Priporočila za uporabo mask v času širjenja okužbe s SARS-CoV-2 in razloge za uvedbo dodatnih ukrepov.

Priporočilo opredeljuje, da je za otroke od 6. leta starosti dalje v šolah priporočeno nošenje mask v prostorih izven učilnice.

Napotujemo vas, da podrobnosti preberete na povezavi:

https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-uporabo-mask-v-casu-sirjenja-okuzbe-s-sars-cov-2

Andreja Hramec
ravnateljica

ŠOLSKO LETO 2020/21

V šolskem letu 2020/21 se bo pouk za učence od 2. do 9. razreda pričel v torek, 1. 9. 2020, ob 8.20 in bo potekal ob upoštevanju vseh priporočil za ohranitev varnosti in zdravja vseh udeležencev izobraževanja. Pouk bo potekal po urniku. Ta dan bodo imeli 5 šolskih ur.

Za malico in kosilo bo poskrbljeno. Na osnovi prijav, ki ste jih oddali ob koncu šolskega leta, bo organizirano tudi podaljšano bivanje do 16. ure.

Učenci naj s seboj prinesejo torbo, zvezke, peresnico in copate.

Za učence vozače bo organiziran šolski prevoz, kjer bomo upoštevali higienska priporočila za izvajanje prevoza šolarjev v času epidemije. Učenci vozači morajo ves čas prevoza nositi masko, ki pokrije nos in usta. Prosimo vas, da jim to zagotovite. Šolski prevozi bodo prvi šolski dan potekali po voznem redu v prilogi (Priloga 1). Organizirano bo tudi jutranje in popoldansko varstvo vozačev. Priporočljivo je, da otroci prihajajo v šolo peš oz. s kolesom, če imajo opravljen kolesarski izpit.

V šolo bodo lahko vstopali samo zdravi učenci brez spremstva staršev (pogoji pod katerimi otrok lahko pride v šolo  so zapisani v Prilogi 2) z upoštevanjem varnostne razdalje. Učenci naj v šolo pridejo 10 minut pred začetkom pouka.

V šoli potekajo gradbena dela, zato bo temu prilagojena tudi organizacija dela. Vstop v šolo bo možen pri treh vhodih: vhod ob športni dvorani, vhod na razredni stopnji in drugi vhod s parkirišča pred šolo. Drugošolci bodo v šolo vstopali pri vhodu ob športni dvorani. Vhod za tretješolce, četrtošolce in petošolce pa bo pri glavnem vhodu razredne stopnje.

Prvi šolski dan naj učenci od šestega do devetega razreda na pričetek pouka počakajo na parkirišču pred športno dvorano, razredniki pa jih bodo odpeljali v matične učilnice.

Prosim vas, da spoštujete prometna pravila, ohranite strpnost in pripomorete k večji prometni varnosti vseh, ki se zadržujete v okolici šole. Če boste v šolo prispeli z avtom, ga parkirajte na parkirišču pred športno dvorano.

Želimo vam uspešen začetek novega šolskega leta. V želji, da obvarujemo vaše in naše zdravje, vas prosimo, da dosledno upoštevate predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s CORONA virusom.

Mozirje, 26. 8. 2020

 Andreja Hramec, univ.dipl.psih.,
 ravnateljica

Dostopnost