Pouk 22. 2. 2021

Dragi učenci!

 Po štirih mesecih izvajanja pouka na daljavo smo se včeraj razveselili novice, da se bomo po zimskih počitnicah zopet izobraževali v prostorih šole.

 V želji da zagotovimo varno šolsko okolje in ostanemo zdravi, bomo tudi v prihodnje izvajali priporočene ukrepe, ki jih poznamo že od začetka letošnjega šolskega leta. Na avtobusu, v skupnih prostorih, izven matične učilnice bomo nosili maske, trudili se bomo kar najbolj upoštevati medsebojno razdaljo, prostore bomo zračili, si umivali roke, upoštevali higieno kihanja in kašljanja… Predvsem pa je pomembno, da v šolo prihajamo zdravi in ob prvih znakih bolezni ostanemo doma.

 Pouk bo potekal v matičnih učilnicah, po ustaljenem urniku, šolski prevozi pa po utečenem voznem redu.

 Zadnji meseci za nikogar od nas niso bili enostavni. S skupnimi prizadevanji smo izvedli načrtovane vzgojno-izobraževalne vsebine. Učitelji so vložili ogromno truda, da je pouk tekel nemoteno. Veseli smo vašega aktivnega sodelovanja in neizmerno hvaležni vašim staršem za podporo in pomoč. Čaka pa nas še veliko izzivov in dela.

 Pred nami so zimske počitnice. Preživite jih prijetno in se v ponedeljek, 22. 2. zdravi in vedoželjni vrnite v šolske klopi. Upam, da se tudi vi veselite ponovnega prihoda v šolo. Želim vam, da bi se v šoli počutili prijetno in da bi bili pri šolskem delu čim bolj uspešni.

Vaša ravnateljica

Andreja Hramec

INFORMATIVNI DNEVI V SREDNJIH ŠOLAH IN DIJAŠKIH DOMOVIH, 12. IN 13. 2. 2021

Informativni dnevi so v skladu s šolskim koledarjem predvideni za:

  • petek, 12. februarja 2021, ob 9. in 15. uri,
  • soboto, 13. februarja 2021, ob 9. uri.

Učenci, ki letos končujejo osnovnošolsko obveznost, bodo namesto pouka imeli možnost sodelovanja na informativnih dnevih, v okviru katerih si bodo pridobili informacije o vpisu.

Glede na epidemiološko situacijo v tem šolskem letu izvedba informativnih dnevov na šolah ne bo mogoča. Zato bodo šole svoje predstavitve izvedle na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo.

Vsem učencem svetujemo, da si podrobno pogledajo spletne strani šol, v katere se želijo vpisati oziroma jih zanimajo. Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

je objavljen seznam vseh srednjih šol, skupaj s seznamom izobraževalnih programov, ki jih te šole izvajajo, s povezavami do njihovih spletnih strani.

Seznam pa najdete tudi v prilogi k tej objavi.

Spletni časopis JANUAR

Za nami je prvi  mesec v letu 2021. In prav ob koncu meseca so se učenci prve triade poslovili od dela na daljavo in spet sedli v šolske klopi. Šolanje na daljavo mi ne povzroča težav, a ko sem videla, kako dobre volje se je moj bratec prvošolček vrnil domov iz šole, se mi je stožilo po pravih učilnicah. Želim si, da se tudi mi čim prej vrnemo. Še posebej zato, ker se nam devetošolcem čas na naši šoli izteka in se že pripravljamo na vpis v srednje šole. Lepo bi bilo še nekaj časa preživeti skupaj s sošolci.

A tudi pri šolanju na daljavo se nam je v tem mesecu veliko dogajalo. Od 18. do 22. januarja je potekal projekt Teden pisanja z roko, ki ga organizira Društvo Radi pišemo z roko. Naša šola se ga je letos udeležila že drugič. V sklopu tega projekta je potekala tudi akcija Pišem pismo prijatelju. Na naši šoli smo učenci predmetne stopnje pisali pismo prijateljem, ki smo jim v petem razredu postali vrstniški mentorji.

Učenci zadnjih dveh razredov smo svoja besedila poslali tudi na nagradni natečaj  Doživite cvetoče Mozirje, ki ga je razpisal TIC Mozirje v sodelovanju z Golte d.o.o. in parkom cvetja Mozirski gaj.

V sklopu kulture in našega jezika smo imeli učenci osmih in devetih razredov kulturni dan z naslovom ePrešeren. Šestošolci so na tehniškem dnevu Krepimo svoje zdravje izvedeli vse o higieni telesa in ustni higieni, učenci nižjih razredov pa so na zimskem športnem dnevu uživali v snežnih radostih.

Zala Paulina Brišnik

Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2021/2022

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljen nov Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2021/2022. Vsi, ki vas vsebina razpisa zanima, si ga lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Lahko pa si ga ogledate v priloženih datotekah.

INFORMATIVA, sejem izobraževanja in poklicev

Organizatorji 13. Informative vabijo starše, učence in iskalce informacij o nadaljnjem izobraževanju, da se udeležijo
virtualnega sejma izobraževanja in poklicev.

Ker obstaja velika verjetnost, da informativnih dni v takšni obliki kot smo jih bili vajeni pretekla leta, letos nebo, priporočamo vsem učencem, ki želijo pridobiti informacije o nadaljnjem izobraževanju, da se udeležijo virtualnega sejma, saj bo ponudil veliko možnosti za pridobitev koristnih informacij.

Sejma se lahko udeležite na spodnji povezavi:

https://www.informativa.si/

Teden pisanja z roko

Teden pisanja z roko

Na naši šoli že drugo leto zapored sodelujemo v projektu Teden pisanja z roko. Učenci razredne stopnje bodo imeli v tem ednu kulturni dan Pišem z roko, učenci predmetne stopnje pa bodo pri pouku napisali pismo prijateljem z razredne stopnje, ki so jim v 5. razredu postali vrstniški  mentorji. Izdelali bodo tudi pisemsko ovojnico.

Pisanje pisem je v tej dobi sodobne digitalne komunikacije šlo v pozabo, in tudi pisanje z roko je postala manj priljubljena in negovana veščina. Toda ročna pisava doda sporočilu osebno noto, poseben trud, unikatnost, hkrati pa je to  spretnost, ki pomaga k večji ustvarjalnosti, pomnjenju in bolj razmiga naše možgane kot pisanje na tipkovnico.

In navsezadnje, a ni lepo, če se v našem poštnem nabiralniku znajde, poleg reklam in položnic, tudi pismo z mojim imenom, ki ga je nekdo napisal samo zame?

SPOMINI NA DECEMBERSKE USTVARJALNICE

Utrinki iz naravoslovnega dne

Utrinki iz naravoslovnega dne

Naravoslovni dan: ČEBELARSTVO IN ZDRAVA PREHRANA

Likovna umetnost, kratke animacije

Prihajajoči dogodki

Šolski koledar

februar 2021
PTSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
« Jan   Mar »

button

button (4)

button

button (1)

button (2)

button (3)

Dostopnost