Skoči na glavno vsebino

Po vijugasti vožnji do Lukovega doma smo si privoščili šolsko malico, nato pa pohiteli na smučišče. Pregledali in izposodili smo si opremo, učitelji pa so preverili naše znanje smučanja. Kmalu nas je v hotelu že čakalo okusno kosilo. Ko smo se najedli in se nastanili v sobe, smo šli spet smučat. Popoldne smo preživeli bolj spoznavno in umirjeno, po večerji pa nas je čakal še nočni pohod ob smučišču Pungart. Gor je šlo bolj počasi, dol pa hiiiitro. :)

Zbudili smo se v sončno jutro. Po zgodnjem zajtrku smo se že ob 8.00 podali na smučišče, kjer smo imeli popolne pogoje za smuko. Tudi popoldne smo izkoristili lepo vreme in nadaljevali s smučanjem, nato pa smo poslušali še predavanje policista, ki nam je predstavil pravila na smučišču. Prijetno utrujeni smo večer preživeli mirno, z mislijo na na naslednji dan.

Danes je bil za učence velik dan. Spet smo se zbudili v mrzlo in sončno jutro in takoj po zajtrku odhiteli na smučišče. Naši smučarji začetniki so se danes prvič podali na veliko smučišče in sedežnico! Odlično so se odrezali! Po kosilu smo se odpravili na pohod po Petelinovi pohodni poti do Mrzlega studenca, ki nas je dodobra utrudil. Vseeno se nismo vdali utrujenosti in smo zvečer skočili še na nočno smuko. Pa še kratko obvestilo za vse starše- v četrtek zvečer na telefon ne bomo dosegljivi, ker gremo v disko! :)

Naš četrtek se je začel vetrovno, dopoldne smo vseeno preživeli na smučišču. Po kosilu se je veter še okrepil, zato so na smučišče odšli le tisti najbolj zavzeti. Ostali smo se družili v sobah, igrali družabne igre, učitelji so nam pripravili tudi kino. Popoldne smo poslušali še zanimivo in poučno predavanje gorskega reševalca. Danes po večerji nas čaka disko, jutri pa se že vračamo domov.

V četrtek zvečer smo se zabavali v Holzer pubu, kjer smo imeli pravi Apres ski žur. V petek smo malo težje vstali, zunaj pa nas je pričakalo vetrovno in deževno vreme. Dopoldne smo tako preživeli ob druženju in igranju družabnih iger. Še kosilo pojemo in se odpravimo domov. Starši, prihajamo!

 

Dostopnost