Skoči na glavno vsebino

V šolskem letu 2020/21 se bo pouk za učence od 2. do 9. razreda pričel v torek, 1. 9. 2020, ob 8.20 in bo potekal ob upoštevanju vseh priporočil za ohranitev varnosti in zdravja vseh udeležencev izobraževanja. Pouk bo potekal po urniku. Ta dan bodo imeli 5 šolskih ur.

Za malico in kosilo bo poskrbljeno. Na osnovi prijav, ki ste jih oddali ob koncu šolskega leta, bo organizirano tudi podaljšano bivanje do 16. ure.

Učenci naj s seboj prinesejo torbo, zvezke, peresnico in copate.

Za učence vozače bo organiziran šolski prevoz, kjer bomo upoštevali higienska priporočila za izvajanje prevoza šolarjev v času epidemije. Učenci vozači morajo ves čas prevoza nositi masko, ki pokrije nos in usta. Prosimo vas, da jim to zagotovite. Šolski prevozi bodo prvi šolski dan potekali po voznem redu v prilogi (Priloga 1). Organizirano bo tudi jutranje in popoldansko varstvo vozačev. Priporočljivo je, da otroci prihajajo v šolo peš oz. s kolesom, če imajo opravljen kolesarski izpit.

V šolo bodo lahko vstopali samo zdravi učenci brez spremstva staršev (pogoji pod katerimi otrok lahko pride v šolo  so zapisani v Prilogi 2) z upoštevanjem varnostne razdalje. Učenci naj v šolo pridejo 10 minut pred začetkom pouka.

V šoli potekajo gradbena dela, zato bo temu prilagojena tudi organizacija dela. Vstop v šolo bo možen pri treh vhodih: vhod ob športni dvorani, vhod na razredni stopnji in drugi vhod s parkirišča pred šolo. Drugošolci bodo v šolo vstopali pri vhodu ob športni dvorani. Vhod za tretješolce, četrtošolce in petošolce pa bo pri glavnem vhodu razredne stopnje.

Prvi šolski dan naj učenci od šestega do devetega razreda na pričetek pouka počakajo na parkirišču pred športno dvorano, razredniki pa jih bodo odpeljali v matične učilnice.

Prosim vas, da spoštujete prometna pravila, ohranite strpnost in pripomorete k večji prometni varnosti vseh, ki se zadržujete v okolici šole. Če boste v šolo prispeli z avtom, ga parkirajte na parkirišču pred športno dvorano.

Želimo vam uspešen začetek novega šolskega leta. V želji, da obvarujemo vaše in naše zdravje, vas prosimo, da dosledno upoštevate predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s CORONA virusom.

Mozirje, 26. 8. 2020

 Andreja Hramec, univ.dipl.psih.,
 ravnateljica

Dostopnost