Skoči na glavno vsebino

Ni dovolj, da zremo v stopnice pred sabo, moramo zakorakati po stopnicah.

Zakorakati po stopnicah je lahko prispodoba za pogum in napredek ali pa konkretna težava.  Kaj če nas noge ne ubogajo ali smo na vozičku? Mnogim ljudem v naši bližini takšne ovire preprečijo potrebno ali željeno dejavnost, na srečo pa imamo za to vedno bolj uporabne rešitve in tudi vedno več posluha. Potrebna je pomoč človeka ali naprave, ki nam olajša takšne vzpone. V naših šolskih prostorih imamo šest učilnic v zgornjem nadstropju, zato se je izkazalo kot nujna potreba, da uredimo dostop do teh učilnic za osebe, ki ne morejo po stopnicah peš.

V lanskem šolskem letu smo organizirali dobrodelni koncert s sejmom drobnih daril in dobrot, katerega izkupiček smo namenili za nakup stopniščne ploščadi. Pristopilo je še nekaj donatorjev. S skupnimi močmi je ta prepotrebna novost ugleda luč sveta na našem stopnišču in se že pridno uporablja. Veseli smo, da ima sedaj tudi naš učenec Gašper možnost, da se popelje v zgornje prostore in v športno dvorano, gotovo pa bo prav prišla še kakšnemu nemobilnemu obiskovalcu in morda učencu.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste s svojim prispevkom na dobrodelni prireditvi pripomogli k tej pomembni pridobitvi, ki jo potrebuje vsaka javna ustanova, če nima dvigala. Prav tako hvala ostalim donatorjem in naši občini.

Janja Irman Kolar

Dostopnost