Skoči na glavno vsebino

Petek, 24. januar 2014, je bil dan poln pričakovanj. Ko smo v Mozirju končno dočakali sneg, nas je 13 učencev odšlo v London. Najprej smo se izpred šole odpeljali s kombijem, v Ljubljani pa smo se presedli na avtobus. Na zimsko dogodivščino smo se odpravili skupaj z učenci OŠ Litije, učiteljicami ter vodičko Špelo. Na poti do letališča v Zagrebu nam je pot oviral zastoj, zaradi katerega smo komaj ujeli let. A na koncu nam je vendarle uspelo. Na letalu smo se izjemno zabavali, posebno tisti, ki so prvič leteli.

V londonskem hotelu smo se nastanili ponoči. Ko smo se naslednji dan vsi presrečni zbudili, smo se najprej odpravili na zajtrk, potem pa na podzemno železnico. Odpeljali smo se do St. James’s parka. Tam smo si ogledali veličastno Buckinghamsko palačo ter menjavo kraljeve straže. Pot nas je vodila do Big Bena. Ogledali smo si še Greenwiški poldnevnik. Po Temzi smo se popeljali z ladjico ter med drugim videli London Eye in Tower Bridge.

Ujela nas je strašna nevihta. V večernih urah smo se sprehodili skozi kitajsko četrt. Ko smo se vrnili z ogleda, smo utrujeni zaspali v hotelu, naslednji dan pa smo se odpravili novim dogodivščinam naproti. Ogledali smo si British Museum, odšli smo na vedno živahen Oxford Street, kjer smo imeli čas za zapravljanje angleških funtov. Fascinanten ogled voščenih lutk pa smo doživeli v Madame Tussauds, kjer smo se rokovali s slavnimi. Zvečer smo se sprehajali po trgu Leicester Square. Po ogledu večernih luči Londona smo se odpravili v hotel, zjutraj pa žalostni odšli nazaj proti zasneženi domovini, saj je bil vsak trenutek Londona fantastičen.

Med seboj smo spletli še tesnejša prijateljstva ter doživeli marsikaj,kar nam bo za vedno ostalo v spominu.

Meta Kugovnik, Alja Forštner

London IMG 9664

Nestrpno čakanje na prvi prevoz s podzemno železnico

Nestrpno čakanje na prvi prevoz s podzemno železnico

London P1010891

Dostopnost