Skoči na glavno vsebino

Ura za Zemljo je največji svetovni okoljski dogodek v svetu. Posameznike, podjetja, vlade in skupnosti ob tej priložnosti povabimo, da za eno uro ugasnejo luči. Letos bomo Uro za Zemljo izvedli v soboto, 31. marca 2012, med 20.30 in 21.30. Akcija Ura za Zemljo se letos predstavlja s sloganom »Bom, če boš ti« ter vabi posameznike in organizacije, da pozovejo tudi druge, da začnejo bolje skrbeti za naš planet. Ne le eno uro v letu, ampak da se morda malce zamislijo in skrbno ravnajo vse dni.

 earth-hour-2009-countdown-already-underway1

 

Od leta 2007, ko so akcijo izvedli prvič, je projekt Ura za Zemljo prerasel v globalno gibanje, v katerem je sodelovalo že 5.251 mest, 1.8 milijard ljudi in 135 držav na vseh sedmih celinah.

 

Lansko leto je projekt podprlo 11 slovenskih občin. Izklopljene so bile luči na Celjskem gradu, Velenjskem gradu, Pustem gradu v Šoštanju, ter številnih drugih objektih na Ptuju, Pivki, Šentjurju, Mariboru, Murski Soboti … S tem dejanjem smo se pridružili številnim znamenitim stavbam kot so Evropski parlament, parlament v Budimpešti, Eifflov stolp, Notre Dame, Velike piramide v Egiptu, Operna hiša v Sydneyju …, na katerih takrat ugasnejo razsvetljavo. Projekt vsako leto podprejo številne vlade, ministrstva, župani, podjetja, šole in posamezniki.

Dostopnost