Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

 Naslednji teden z veseljem pričakujemo vrnitev vseh učencev v šolo. V ponedeljek, 1. 6. 2020, začenjamo s poukom v 4. in 5. razredu, v sredo, 3. 6. 2020, pa tudi v 6., 7. in 8. razredu.

Pouk bo v vseh oddelkih potekal po ustaljenem urniku iz časa pred začetkom epidemije. Po urniku se bodo izvajale ure obveznega in razširjenega programa (obvezni in neobvezni izbirni predmeti, dodatni in dopolnilni pouk …). Tudi podaljšano bivanje bo potekalo po urniku, vendar priporočamo, da učenci ostajajo v PB le kolikor je nujno potrebno, saj je zaradi združevanja skupin tveganje za prenos okužbe tam večje. Če je možno, staršem učencev I. vzgojno-izobraževalnega obdobja svetujemo enak režim odhodov domov, kot je bil vzpostavljen v zadnjih dveh tednih. Učenci od 1. do 3. razreda ne bodo začenjali s poukom ali drugimi dejavnostmi pred 8.20. Poskrbljeno bo za šolsko prehrano.

Ker določeni higienski ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni še vedno ostajajo, bo temu prilagojena organizacija dela.  Za vse oddelke na razredni in predmetni stopnji bomo izvajali pouk v matičnih učilnicah, menjavali se bodo le učitelji.

Učenci naj v šolo pridejo 15 minut pred začetkom pouka. V šolo bodo vstopali posamezno, z upoštevanjem varnostne razdalje. Še vedno je priporočljivo, da učenci in učitelji v šolskem objektu, izven matičnice učilnice, uporabljajo masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta, buff …). Upoštevati je potrebno priporočila o higieni kihanja in kašljanja in pogostega umivanja rok. Predvsem pa je pomembno, da v šolo prihajajo izključno zdravi otroci in da učenci ob prvih znakih bolezni ostanejo doma.

Glede prihoda v šolo/odhoda domov NIJZ priporoča peš hojo, kolesarjenje ali individualni prevoz s strani staršev (brez združevanja otrok). Zavedamo se, da vsi starši navedenih oblik prihoda v šolo in odhajanja domov ne morete zagotoviti, zato bo za učence vozače organiziran šolski prevoz. Organiziranega šolskega prevoza naj se učenci poslužujejo le v primeru, da je to nujno potrebno. Zaradi higienskih priporočil bosta organizirana dva jutranja in dva popoldanska prevoza. Prosimo, da se prvega jutranjega prevoza in zadnje povratne vožnje poslužujejo učenci od 6. do 9. razreda in tisti četrtošolci in petošolci, ki imajo pouk 0. uro. Učencem od 1. do 5. razreda je namenjen drugi jutranji in prvi povratni prevoz.

Učenci vozači morajo ves čas prevoza nositi masko (šal, ruto, buff …), ki pokrije nos in usta. Maske bodo učencem na voljo na avtobusu. Šolski vozni red bo objavljen na šolski spletni strani.

Kljub ugodnemu razpletu epidemije moramo biti še vedno previdni, zato vas prosimo za razumevanje in upoštevanje priporočil. Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in neprecenljivo pomoč v času dela na daljavo. Vsem učencem pa želim prijetno bivanje v šoli in uspešen zaključek šolskega leta.

Andreja Hramec, ravnateljica

SKLEP RSK za pediatrijo: DATOTEKA ZA PRENOS

Šolski vozni red

 

Dostopnost