Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

 Vzgojno-izobraževalno delo bo za učence devetega razreda od ponedeljka, 25. maja 2020, potekalo ponovno v šoli.

Pouk lahko obiskujejo samo zdravi  učenci. V nadaljevanju je seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov. Prosimo, da se z vsebino dokumenta seznanite. V primeru, da ima otrok zdravstvene težave, se v zvezi z vrnitvijo otroka v šolo posvetujte z osebnim zdravnikom in pridobite njegovo mnenje. Tudi v primeru, da je v skupnem gospodinjstvu oseba z zdravstvenimi omejitvami, NIJZ odsvetuje vrnitev otrok v šolo.

V skladu z navodili NIJZ mora šola v zvezi z zdravstvenim stanjem otroka obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, ki naj jo otrok odda ob prihodu v šolo. Le tako lahko zagotovimo varno učno okolje za vse učence.

Po urniku se bodo izvajale ure obveznega programa vključno z izbirni predmeti, dodatni in dopolnilni pouk. Za učence vozače bo organizirano jutranje varstvo in popoldansko varstvo do odhoda šolskega prevoza.

Učenci naj v šolo pridejo 10 minut pred začetkom pouka. V šolo bodo vstopali posamezno, pri glavnem vhodu, z upoštevanjem varnostne razdalje. Priporočljivo je, da devetošolci v šolskem objektu, razen v matični učilnici, uporabljajo masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta, buff …).

Učenci bodo razdeljeni v tri učne skupine (kot pri urah slovenščine, matematike in angleščine). Skupine imajo določene prostore za izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela. Za šolsko delo naj učenci s sabo prinašajo učne pripomočke po urniku. Urnik učenca bo viden v eAsistentu.

Glede prihoda v šolo/odhoda domov NIJZ priporoča peš hojo, kolesarjenje ali individualni prevoz s strani staršev (brez združevanja otrok). Zavedamo se, da vsi starši navedenih oblik prihoda v šolo in odhajanja domov ne morete zagotoviti, zato bo za učence vozače organiziran šolski prevoz, kjer bomo upoštevali vsa higienska priporočila za izvajanje prevoza šolarjev v času preprečevanja širjenja bolezni. Priporočljivo je, da učenci vozači ves čas prevoza nosijo masko (šal, ruto, buff …), ki pokrije nos in usta. Prosimo vas, da jim to zagotovite. Šolski vozni red bo objavljen na šolski spletni strani.

Poskrbljeno bo za šolsko prehrano.

Na šoli se zavedamo, da bo ponovni prihod v šolo tako za vas kot za nas stresen in negotov. Potrudili se bomo, da se bodo učenci v šoli počutili dobro in varno. Pri upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni pričakujemo tudi pomoč staršev, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

Z dobrim in korektnim sodelovanjem nam bo uspelo premagati tudi ta izziv, v katerem smo se znašli.

 

Lep pozdrav

Urška Finkšt,                                                                                                 Andreja Hramec,

pom. ravnateljice                                                                                                ravnateljica

Dostopnost