Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

 

Vzgojno-izobraževalno delo bo za učence prve triade in učence šole s prilagojenim programom od ponedeljka, 18. maja 2020, potekalo zopet v šoli. S poukom bomo pričeli ob 8.20. Učenci naj v šolo pridejo 10 minut pred začetkom pouka. Učenci, ki ne bodo vključeni v podaljšano bivanje, bodo odhajali domov takoj po končanem pouku oz. kosilu. Ob uri, ki ste jo navedli za otrokov odhod domov, ga počakajte pred vhodom v šolo.

Za učence bo organizirano jutranje varstvo od 6.30 do začetka pouka.  V šolo bodo vstopali samo učenci, brez spremstva staršev, z upoštevanjem varnostne razdalje, pri glavnem vhodu razredne stopnje in pri vhodu pri športni dvorani. Sprejel jih bo dežurni učitelj. Učenci, ki bodo prihajali pred 7.00, bodo vstopali skozi učilnico 1. A razreda. Ostali učenci pa bodo vstopali in odhajali domov takole:

VHOD PRI ŠPORTNI DVORANI:

– učenci 1. in 2. skupine prvega razreda

– učenci 1. in 3. skupine drugega razreda

– učenci 1. skupine tretjega razreda

VHOD RAZREDNA STOPNJA:

– učenci 3. skupine prvega razreda

– učenci 2. in 4. skupine drugega razreda

– učenci 2. in 3. skupine tretjega razreda

Učenci bodo razdeljeni v manjše učne skupine, ki imajo določene prostore za izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela. Za šolsko delo naj učenci v ponedeljek s sabo prinesejo vse učne pripomočke, ki jih bodo imeli v šoli do konca šolskega leta. V skupinah bodo poučevale učiteljice, ki jih učenci poznajo in so se z njimi srečevali že med šolskim letom. Urnik učenca in skupina, v katero je vključen, bosta vidna v eAsistentu. (Kliknite Urnik in Natisni. Potem je vidna tudi skupina)

Podaljšano bivanje bo organizirano od konca pouka pa do 16. ure.

Glede prihoda v šolo/odhoda domov NIJZ priporoča hojo ali individualni prevoz s strani staršev (brez združevanja otrok). Zavedamo se, da vsi starši navedenih oblik prihoda v šolo in odhajanja domov ne morete zagotoviti, zato bo za učence vozače organiziran šolski prevoz, kjer bomo upoštevali vsa higienska priporočila za izvajanje prevoza šolarjev v času epidemije. Priporočljivo je, da učenci vozači ves čas prevoza nosijo masko, ki pokrije nos in usta. Prosimo vas, da jim to zagotovite. Šolski vozni red bo objavljen na šolski spletni strani.

Poskrbljeno bo za šolsko prehrano.

Na šoli se zavedamo, da bo ponovni prihod v šolo tako za vas kot za nas stresen in negotov. Potrudili se bomo, da se bodo učenci v šoli počutili dobro in varno. Pri upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni pričakujemo tudi pomoč staršev, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

Z dobrim in korektnim sodelovanjem nam bo uspelo premagati tudi ta izziv, v katerem smo se znašli.

Lep pozdrav

 

Urška Finkšt,                                                                                                  Andreja Hramec,

pom. ravnateljice                                                                                               ravnateljica

Dostopnost