Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

vlada RS je 9. 5. 2020 spremenila Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, s katerim od 18. 5. 2020 dalje postopoma odpravlja omejitve na področju šolstva in predšolske vzgoje. V zvezi s tem je ministrica izdala sklep, ki določa, da se:

  • VIZ delo za učence 1., 2. in 3. razreda od 18. 5. 2020 izvaja v prostorih šole,
  • VIZ delo za učence 9. razreda od 25. 5. 2020 izvaja v prostorih šole,
  • lahko izvaja dopolnilni pouk ter druge oblike individualne pomoči za učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja, od 25. 5. 2020 dalje.

V času izvajanja pouka v šoli bomo upoštevali navodila NIJZ in MIZŠ, potrebne so organizacijske, kadrovske in prostorske spremembe in prilagoditve ukrepom v času epidemije Covid 19.

 

Kot najpomembneje NIJZ navaja:

  • v šolo naj prihajajo le zdravi otroci, bolni ostanejo doma,
  • vzdrževati je potrebno primerno razdaljo,
  • vzdrževati je potrebno ustrezno higieno rok, kihanja in kašljanja,
  • vstop v šolo je dovoljen samo učencem in zaposlenim.

Izvajanje pouka in drugih dejavnosti bo potekalo v skupinah do 15 učencev, dejavnosti se bodo v največji možni meri izvajale znotraj ene skupine. Natančnejša navodila o organizaciji dela in šolskih prevozov boste prejeli konec tedna. Predvidene ukrepe bomo poskušali izvajati čim bolj dosledno.

Učencem, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne bodo mogli obiskovati pouka, bo šola v okviru možnosti prilagodila delo na daljavo.

 

Danes boste starši učencev 1., 2. in 3. razreda prejeli obvestilo in vprašalnik, ki se nanaša na  prihod učencev v šolo, teden kasneje pa še starši devetošolcev in učencev z učnimi težavami.

Prejeli pa boste tudi seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov.  Prosimo, da se z vsebino dokumenta seznanite. V primeru, da ima otrok zdravstvene težave, se v zvezi z vrnitvijo otroka v šolo posvetujte z osebnim zdravnikom in pridobite njegovo mnenje. Tudi v primeru, da je v skupnem gospodinjstvu oseba z zdravstvenimi omejitvami, NIJZ odsvetuje vrnitev otrok v šolo.

V skladu z navodili NIJZ mora šola v zvezi z zdravstvenim stanjem otroka obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, ki jo bo otrok oddal 18. 5. 2020 ob prihodu v šolo. Le tako lahko zagotovimo varno učno okolje za vse učence.

 

Zavedamo se, da je kljub želji otrok po srečanju s sošolci in učitelji ponovni prihod v šolo nekoliko stresen in negotov. Potrudili se bomo, da bodo učenci šolski prag čim lažje prestopili in se v šoli počutili varne. Pri upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije pričakujemo vaše razumevanje in podporo.

 

Za učence od 4. do 8. razreda bo delo še naprej potekalo v obliki izobraževanja na daljavo.

Lepo vas pozdravljam.

Andreja Hramec, ravnateljica

 

IZJAVA: DATOTEKA ZA PRENOS

SKLEP RKS: DATOTEKA ZA PRENOS

Dostopnost