Skoči na glavno vsebino

spletni_casopis_ APRIL

Situacija v svetu in doma nas je iz šolskih klopi prikovala  v varno zavetje domov. Sprašujemo se, če smo zdravi in se pozdravljamo: Ostanite zdravi.  Začeli smo razmišljati o bolj primarnih potrebah našega življenja: o zdravju, o hrani, o varnosti.

Učenci, starši  in učitelji smo se znašli v povsem novih okoliščinah. Začetnemu šoku je sledilo pozitivno razmišljanje in iskanje učno-vzgojnih prijemov, da bi čim bolj omilili nastale razmere.  V aprilu smo se že dodobra navadili na nov način dela, a prepričana sem, da si vsi skupaj želimo, da se, kakor hitro bo mogoče, vrnemo v šolske klopi.

Večina učencev  učno snov zelo odgovorno predeluje tudi doma, vestno opravlja naloge in  jih pošilja učiteljem. Poleg tega pa se posvečajo tudi mnogim drugim dejavnostim, za katere prej ni bilo časa. Nekaj jih boste spoznali tudi, ko boste prebrali tokratno številko spletnega časopisa.

Ob branju boste na več mestih naleteli na 12 fotografij panjskih končnic, ki jih je že pred nastopom karantene za šolski čebelnjak poslikala Karin Puljek, fotografiral pa Matej Ros. Verjamem, da se boste strinjali z mano, da so poslikave prava paša za oči.

Z vami delim željo, da se čim prej zdravi in polni optimizma vrnemo v šolske klopi ter uspešno zaključimo šolsko leto.

 

Dostopnost