Skoči na glavno vsebino

OŠ Mozirje sodeluje na 1. državnem prvenstvu v zbiranju pločevink. Vseslovenska humanitarna akcija Jaz, Ti, Mi za Slovenijo želi povezati vse posameznike, društva, organizacije in podjetja, ki sta jim zdravje in zdrav način življenja blizu, prav tako pa so prijazni okolju. Z zbiralno akcijo, ki poteka od 1.9.2013 do 30.9.2014, želijo vse sodelujoče obveščati, osveščati in izobraževati o pomenu pravilnega ravnanja z odpadno embalažo. Vsa zbrana sredstva bo društvo namenilo Splošni bolnišnici Trbovlje za nakup novega inkubatorja.

Osnovna šola, ki bo v tem času zbrala največ odpadnih pločevink (coca-cola, pivo…) na število učencev, bo prejela prehodni pokal, ter glavno nagrado – športno opremo (športne blazine, sponzor je podjetje FX d.o.o.) v vrednosti 1500€.

Kako lahko pri zbiranju pločevink sodeluješ tudi ti?
Na koncu zgornjega parkirišča se nahaja manjši zabojnik, v katerem zbiramo pločevinke, ki jih ob koncu vsakega šolskega dne stisnemo, preverimo, če so pločevinke ustrezne (zbira se izključno pločevinke pijač!), nato pa tovor odvržemo v večji zbiralni kontejner, ki stoji na notranjem dvorišču. Ob koncu meseca septembra bomo pregledali in potehtali, koliko kilogramov pločevink nam je uspelo zbrati, nato pa bomo družno držali pesti, da se nam nasmehne glavna nagrada!

Iščemo Minko!
Vzporedno z zbiranjem odpadnih pločevink pa so v društvu Tandem pripravili čudovito zgodbico za otroke. Napisana je z namenom otrokom približati pomen recikliranja odpadkov in s tem življenja v čistem okolju. V njej nastopa Minka Pločevinka, ki pa še nima svoje podobe. Zato vabljeni vsi otroci, da jo pomagate poiskati. Preberite zgodbico na tej povezavi: http://www.bogastvozdravja.si/odnosi-in-druzina/humanitarna-akcija/697-minka-plocevinka in pomagajte poiskati Minko pločevinko.
Ilustracijo iz zgodbice pošljite na naslov: info@bogastvozdravja.si, ali na naslov Društvo Tandem Zagorje, Cesta zmage 33, 1410 Zagorje ob Savi.
Pet najbolj izvirnih bo prejelo praktične nagrade.
Naši prvošolčki so pod vodstvom učiteljice Lucije Kranjc že pridno ustvarjali! Poglejte, kako jih je zgodbica navdihnila.

anigifplocevinko

 

Untitled27

Dostopnost