Skoči na glavno vsebino

Likovni svet otrok v Šoštanju je tradicionalna razstava likovnih del predšolskih in šolskih otrok cele Slovenije, ki ima dva pomena. Prvi je predstaviti izvirna dela otrok, ki nastajajo pod strokovnim vodstvom likovnih pedagogov in so pomembna za razvoj likovne umetnosti v osnovni šoli, drugi pomen teh razstav je splošnokulturni.

Naša šola je na letošnji 45. tovrstni natečaj poslala dela osmošolcev. Andraž Marolt, Ana Čopar, Klara Jurkovnik, Mario Purnat, Jan Škruba, Žiga Jeras, Lara Klemenčič, Kristjan Bevc, Martin Brezovnik in Brigita Korenjak so ustvarjali v POP ARTU, slogu, ki je zaslovel v sredini 20. stoletja in ljudi spodbudil k drugačnemu razmišljanju.

Strokovna komisija Univerze v Mariboru je izdelke naših učencev prepoznala kot likovno prodorna in izvirna dela, ter jih med nekaj manj kot 500 izdelki šestdesetih (60) sodelujočih šol izbrala za naslovnico kataloga ter ostali promocijski material letošnje razstave. Učencem so bile podeljene praktične nagrade; tako učenci kot tudi šola Mozirje ter likovna pedagoginja Tanja Pogorevc Novak, so prejeli bronasta priznanja za izbrane likovne izdelke.

Likovni svet otrok tanja pogorevc novak

likovni svet otrok tanja pogorevc novak priznanje

Dostopnost