Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

prejeli smo obvestilo MIZŠ, da se v začetku  junija začne izvajati samotestiranje učencev zadnje triade osnovne šole.

Namen in cilj samotestiranja osnovnošolcev je

  • vzpostaviti varno šolsko okolje za učence in zaposlene v šolstvu,
  • identificirati okužene in preprečiti nadaljnje širjenje okužbe.

Samotestiranje je prostovoljno in brezplačno. Za samotestiranje se uporabljajo verificirani presejalni hitri antigenski testi.

Učenci se bodo samotestirali doma, v varnem in mirnem okolju. Testiranje bodo izvedli po opisanem postopku enkrat tedensko, in sicer v ponedeljek pred prihodom v šolo ali v nedeljo zvečer.

Prosim vas, da se pred odločitvijo za samotestiranje vašega otroka seznanite še z informacijami, ki jih podajamo v nadaljevanju. Priporočamo vam, da skupaj s svojim otrokom pregledate priložene materiale in kratek filmček z navodili ter se z njim pogovorite pred končno odločitvijo.

Kot lahko vidite iz priloženih infografičnih navodil (povezava na navodilo) in posnetka na povezavi (posnetek) je izvedba samotestiranja zelo enostavna in neboleča. Navodila so tako v obliki infografike kot tudi v filmčku predstavljena zelo jasno in natančno, zato težav pri izvedbi ne bi smeli imeti.

V prilogi (povezava na Protokol samotestiranja) se nahajajo dodatne informacije in navodila za ravnanje v primeru pozitivnega testa na samotestiranju.

Samotestiranje ni predvideno za učence, ki so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev. 

Naša šola je prejela komplete za izvajanje prostovoljnega samotestiranja učencev, ki jih bomo razdelili učencem 7., 8. in 9. razreda, ki bodo to želeli.

Za izročanje kompletov za samotestiranje učencev potrebujemo predhodno soglasje staršev. Če se za samotestiranje odločite, vas prosimo, da skenirano podpisano soglasje (povezava na soglasje) pošljete razredniku ali pa ga vaš otrok prinese v šolo in odda razredniku do petka, 28. 5. 2021. Učencem, katerih starši boste podpisali soglasje, bomo prve komplete testov za samotestiranje razdelili v petek, 4. 6. 2021.

V primeru nejasnosti ali želje po dodatnih pojasnilih lahko pokličete na 03 839 27 33.

V želji, da bi lahko v bodoče  pouk kontinuirano izvajali v prostorih šole in vsem udeležencem vzgojno-izobraževalnega procesa zagotovili varno šolsko okolje, pedagoški delavci in vodstvo šole spodbujamo k odločitvi za samotestiranje. 

Želim vam vse dobro in vas lepo pozdravljam.

                                                                                     Andreja Hramec, ravnateljica

Dostopnost